L House

Dellekamp + Schleich Architects
  • Información del Proyecto
  • Mosaico del Proyecto
  • Slider del Proyecto
  • PDF del Proyecto

This weekend house is created by uniting volumes to make an L shape with a covered roof. Patios are inserted into the longest volume, preserving pre-exiting trees on site, allowing vegetation to take over the project, and creating a house-in-a-courtyard (but a house without courtyards). In these ways, the house interweaves vegetation and explores the patio typology.
The distribution of the house gives the guests and owners total independence. A terrace mediates privacy,and an internal corridor connects the different rooms with movement like in a cloister.
With the characteristic door-windows, the house is alway opens up to the garden and forest, and allows views from interior volumes out to the Lake of Valle del Bravo. The patios at the ends of the house are left open to the landscape, and – not being covered –evoke the feeling of ruins. The covered terrace, being the most pubic are of the house, becomes the main space for interaction between owners and guests. Visible upon entering, it invites newly arrived guests to rest.