una habitació més

Rozana Montiel Estudio de Arquitectura
  • Información del Proyecto
  • Mosaico del Proyecto
  • Slider del Proyecto
  • PDF del Proyecto

Prototip d’habitatge, que consisteix en la creació d’un quart al terrat (espai de baixa utilització), en els models d’habitatge ZUNZU, que té com a fi, brindar més privacitat als habitants dels habitatges, i d’aquesta manera combatre el amuntegament i la violència intrafamiliar, amb un pressupost de $ 65.000,00.
Els conjunts d’habitatge d’interès social es construeixen massivament, el resultat són cases que es multipliquen infinitament i comparteixen murs confrontants abatent al màxim costos de cada habitatge. Hi poc espai públic i de recreació causa de la reproducció en sèrie de les cases. Es repeteix el model tradicional tant en mètodes constructius com en el seu resultat estètic, que és insostenible.
ANÀLISI DEL PROTOTIP D’ESTUDI
El model d’habitatge existent Zunzu compta amb dimensions mínimes de 36 m2, i no compta amb espai privat exterior. Aquestes cases només tenen un pis amb sostre pla i el terrat no s’utilitza. El petit pati en la seva majoria es troba abandonat i deteriorat. A causa de que aquests habitatges només compten amb una recambra són recurrents les condicions d’amuntegament. L’espai que actualment funciona com alcova en el model de creixement a un segon pis s’ocupa completament per les escales. Per a una casa de 36 m2 l’espai destinat a les escales és de 4.85 m2, representant un 13.5% un alt percentatge del total.
El prototip té l’avantatge de ser: un sistema constructiu innovador, reciclat, de baix cost, durable, segur, de baix manteniment i lleuger.
El prototip es construeix utilitzant un mètode constructiu modular i sostenible a partir d’un Sistema BIOPANEL: a l’interior, panells prefabricats de BAMBÚ, ia l’exterior s’utilitza un panell de reciclatge de polialuminio anomenat VERDEK. S’utilitzen materials reciclats, de fàcil acoblament i de baix cost, s’integra un mòdul amb lloc de treball, lloc de guardat i tapanco per dormir, cada m2 s’ocupa eficientment. L’alcova en planta baixa roman completament lliure en tenir l’escala helicoïdal al pati exterior. Una forma molt elemental amb sostre a dues aigües cobreix l’espai per guanyar alçada, regular la temperatura, donar-li identitat al prototip i evitar el creixement vertical. El prototip s’instal·la a dues setmanes i és de molt baix manteniment.